Türk İşi Tavuklu Tako Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram tavuk göğüs
- 5-6 adet lavaş
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 100ml krema
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- Kaşar
- Tuz
Türk İşi Tavuklu Tako Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavukları küçük küçük doğrayıp uygun bir tavada yağ kızdırılır.
- Tavuklar sotelenir.
- Ardından soğanı sarımsağı küçük doğranmış biberler eklenir ve az daha kavrulur.
- Sonra üzerine baharatlar eklenir 1-2 tur karıştırdıktan sonra krema dökülür.
- Kısık ateşte 1 dakika akar pişirilir.
- Sonra ocaktan alınır.
- Lavaş ekmekleri bir aparatla yuvarlak şekilde kesilir.
- Sonra arasına tavuk soteden koyulur ve borcama yan yan dizilir.
- Üzerine kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında kaşarlar eriyip ,renk alana kadar pişirelim.Afiyet olsun????.