Türk Kahveli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 125 gram tereyağ (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- ½ (yarım) su bardağı nişasta
- 2 tatlı kaşığı türk kahvesi
- 2 tatlı kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı su (ılık)
- 2-2, 5 su bardağı un
Türk Kahveli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Elenmiş un, pudra şekeri ve nişasta derin bir yoğurma kabına konulur.
- Üzerine kahve, kakao, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karıştırılır.
- Yumurta, su ve tereyağ eklenerek yoğrulmaya başlanır.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller kopartılır. Avuç içinde yuvarlanır ve oval biçim verilerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Kürdan yahut bıçağın sırt kısmıyla kurabiyelerin üzerine bastırarak uzunlamasına bir çizgi çizilir.
- Evvelden ısıtılmış 180° fırında 15 dakika kadar pişirilir.