Türk Kahvesi Osmanlı Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- Cezve: geniş ağızlı, uzun saplı kahveyi kaynatmak için kullanılan kap
- Kahve fincanları
- İstenirse kahve değirmeni
- 2 çay kaşığı kahve
- 1 çay kaşığı şeker
Türk Kahvesi Osmanlı Usulü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 1. Yöntem.Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun.
- İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin.
- Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin.
- Kaynamaya başlayınca üstte oluşan köpüğü fincanlara dağıtın.
- Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
- 2. Yöntem.Öncelikle köpüklü türk kahvesinin malzemesi önemlidir. Evet herkesin bildiği gibi su kahve ve şeker üçlüsü pişirilir. Ateşte ama bu işin ayrıntıları işte o kadar basit değildir.
- Öncelikle buzdolabından buz gibi su çıkarılmalıdır.Eğer kahve sıcak ya da ılık suyla yapılırsa elde edeceğiniz köpük en fazla iki fincanı doldurur. Hatta ikinci zorlanır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.