Türk Adabı Taco Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket minik uzunluk lavaş
- 250 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates püresi (salça değil) yahut ketçap
- 1 avuç kaşar rendesi
- 1 avuç maydanoz
- 1 adet kapya biber
- Tuz karabiber ve kırmızıbiber
Türk Metodu Taco Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir tavaya kıymayı koyun ve kavurun( yağ eklemeyin. Kıymanın yağı yetiyor)
- Domates püresi yahut ketçabı ekleyin.
- Baharatları ekleyin kavurmaya devam edin.
- Kıymayı tavanın kenarına çekin boşluğa lavaşı koyun.
- Bu ortada kıymanın üzerine kaşarı kapya biberi ve maydanozu ekleyin ve karıştırın.
- Lavaş biraz cızırdayınca yarısına kıymayı koyun ve boş olan öbür yarısını üzerine kapatın. Yarım daire olsun.
- İki yüzü de biraz kızarınca kenara alın.
- Diğer lavaşlara da tıpkı süreci yapın.
- Servis yaparken içine ekstra soğan, turşu vs koyabilirsiniz. Benim soğan turşum vardı onu koydum. Afiyet olsun.