Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Türkiye, İsveç ve Finlandiya Arasında Üçlü Memorandum İmzalandı

Türkiye, İsveç ve Finlandiya Arasında Üçlü Memorandum İmzalandı
0
106

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in katıldığı 4'lü tepe sona erdi. Tepe sonrası İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya iştirakiyle ilgili memorandum imzalandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, İsveç Başbakanı Magdelena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katıldığı dörtlü görüşme sona erdi. Toplantı 2 saat sürdü.

Görüşme sonrasında Türkiye, İsveç ve Finlandiya ortasında Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik süreçleri hakkında üçlü memorandum imzalandı.

Ortak bildiri

Türkiye, İsveç ve Finlandiya ortak bildirisinde, 'Finlandiya ve İsveç, tüm terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı gerçekleştirdikleri atakları açık ve net biçimde kınar. Finlandiya ve İsveç, PKK ve başka tüm terörist örgütlerin ve ilişkili şahısların faaliyetlerini engelleyeceklerini taahhüt eder.' denildi.

Ortak bildiride, 'Türkiye, Finlandiya ve İsveç terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemek maksadıyla ortalarındaki iş birliğini artırmaya karar vermişlerdir.' sözleri yer aldı .

Similar threads

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Niinistö, İsveç Başbakanı Andersson ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in katıldığı 4'lü tepe sona erdi. Tepe sonrası üç ülke ortasında ortak memorandum imzalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, yaptığı ortak açıklamada ülkelerinin 'gecikmeden NATO üyeliğine başvurması gerektiğini' söyledi. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ve Başbakan Sanna Marin, ülkenin NATO'ya üyelik sürecine ait ortak açıklama yaptı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
NATO'ya üyelik yolunu açmak için Türkiye ile mutabakat imzalayan İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ülkesinde tenkitlere maruz kaldı. Linde 'Erdoğan'a boyun eğmedik' dedi. Türkiye ile imzaladığı NATO üyeliğinin önünü açan mutabakat nedeniyle ülkesinde tenkitlere maruz kalan İsveç Dışişleri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
24 Şubat 2022 tarihinde Rusya’nın Donbas bölgesini özgürleştirmek maksadıyla Ukrayna’ya gerçekleştirdiği askeri harekât 28 – 30 Haziran 2022 tarihleri ortasında Madrid’de gerçekleşen NATO Zirvesi’nin tarihi bir kıymete sahip olmasına da neden oldu. Rusya’nın yakın etraf doktrini ile NATO’nun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
148
Başka hiçbir NATO müttefikinin Türkiye'den daha fazla terör saldırısına maruz kalmadığını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin güvenlik kaygılarının yasal olduğunu söyledi. Reuters'ın aktardığına nazaran Stoltenberg Finlandiya'da yaptığı açıklamada, Türkiye'nin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
147
858,542Konular
981,897Mesajlar
32,550Kullanıcılar
HarrabSon üye
Üst Alt