Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

turkiye yi anlatan kısa yazı

turkiye yi anlatan kısa yazı
0
119

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
bana turkiyeyi anlatan guzel bir yazı yazar mısınız?

Turkiyenin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk, yonetim sistemi parlamenter demokrasi, devlet şekli cumhuriyet, başkenti Ankara, dili Turkce, bayrağı ay yıldızlı al bayraktır Ulke Birleşmiş Milletler, NATO, İslam Konferansı Orgutu, Avrupa Konseyi uyesidir
İdari birim olarak 81 il, 850 ilce ve 35000′den fazla koyden oluşan ulkenin nufusu 2007 yılı itibariyle tahmini olarak 75 milyon civarındadır Genc ve dinamik bir nufusa sahip olan Turkiye, bu ozelliği ile gelecek vaat etmektedir Halkın %99 luk kısmını Muslumanlar, % 1 lik kısmını ise Gayrimuslimler oluşturmaktadır Bu toprakların var olduğu gunden beri bir arada yaşayan Musluman ve Musluman olmayan halk barış ortamı icerisinde din ve vicdan hurriyetine sahip bir şekilde ibadetlerini yerine getirebilir, cami, kilise, sinagog gibi kutsal yerleri ziyaret edebilir

Ulke, eğitim acısından bakıldığında cumhuriyetin kuruluşu ile buyuk bir atılım gostermiş, okuryazarlık seferberliği ile başlatılan hareket, yaygın eğitim, yeni okullar, modern eğitim ile dunya platformunda yer tutacak bir hal almıştır Gunumuzde buyuk okuryazar oranı olan Turkiye, 8 yıllık temel eğitim, orta oğretim ve yuksek oğretim ile eğitim verir

858,506Konular
983,084Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt