![turlu-yemegi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/14/turlu-yemegi-1.jpg)
Türlü Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet carliston biber
- 4 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 2 adet knor
- Tuz
Türlü Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suya basıyoruz, kabak ve patateside küp küp doğrayıp biberleri ve soğanı ince ince doğruyoruz.
- Doğrama sürecinden sonra tencereye sıvı yağ alıp biraz kızdırdıktan sonra soğanı ekleyip kavuruyoruz.
- Daha sonra biberi ekleyip kavuruyoruz, biber ve domates salçasını ekleyip kavuruyorsunuz (Ben domates sosuda ekliyorum)
- Birinci olarak patatesi ekleyip kavuruyoruz gerisinden kabağı ve patlıcanı ekleyip hepsini güzelce kavuruyoruz.
- Daha sonra üstünü geçecek kadar sıcak su ekledikten sonra knor ve tuz ayarını yaptıktan sonra kaynamaya bırakıyoruz.
- Patatesler yumuşadığında yemeğimiz hazır???? afiyet olsun????.