![turlu-yemegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/turlu-yemegi.jpg)
Türlü Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 patlıcan
- 1 kabak
- 1 soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 2 küçük patates
- Sıvıyağ
- 300 gram kuşbaşı et
- 3 yemek kaşığı salça
- 3 su bardağı kadar sıcak su
- Tuz
Türlü Yemeği Tanımı Yapılışı
- Soğanları yemeklik doğrayalım.
- Patlıcan, kabak ve patatesleri küp küp doğrayıp kenara alalım.
- Sarımsakların kabuklarını soyalım.
- Etleri sıvı yağda soteledikten sonra üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Öbür zerzevatları ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Tuzumuzu da ekledikten sonra bir cins daha çevirip sıcak suyunu ekleyelim.
- Yüksek ateşte kaynamasını bekledikten sonra altını kısıp yavaş yavaş dağılmadan pişirelim.
- İster tencerede ister düdüklüde pişirme süreci yapabilirsiniz. Lakin her iki biçimde de kısık ateşte pişirmeyi unutmayalım ki dağılmasın.