Türlü Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilo kırmızı et
- 3 adet patates
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- Kimyon ,kekik ,pul biber, karabiber ,tuz ,sıvıyağ
- Birkaç kesim kuyruk yağı
- 5 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
Türlü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tenceremizin tabanına kuyruk yağı ve sıvıyağını dökelim ve sırasıyla patlıcan patates kabak biber ve en üste de domatesleri koyup baharatları ekleyelim.
- Sarımsağı da rendeleyin tenceremizin içine dökelim.
- 1 su bardağı suyu da döküp tenceremizi ocağın en büyük gözüne koyup altını kısalım ve kısık bir biçimde 2 saat kadar pişirelim.
- Pişince kapatalım salça koymadım ben sizde koymayın rengi hoş oluyor pişene kadar hiç karıştırmayalım. Afiyet olsun ????.