Turşu Çorbası (Hem Hastayken Hem Konuk Toplantılarının Vazgeçilmezi) Tanımı İçin Materyaller
- Karışık mesken turşusu
- 1, 5 bardak buğday
- İlikli kemik, (kıyma kuşbaşı et, yada kemikli kuzu eti yarım kilo)
- 1 büyük uzunluk soğan
- 1 kaşık salça
- 1 bardak sirke
- 1 bardak turşu suyu
- 1 kaşık yağ
- 1 kaşık nane
- 1 kaşık karabiber baharatlar ne kadar ağır olursa o kadar lezzetli olur
Turşu Çorbası (Hem Hastayken Hem Konuk Toplantılarının Vazgeçilmezi) Tanımı Yapılışı
- Evvel buğdayları yıkayalım soğanı doğrayalım.
- Salça ekleyelim
- Naneyi karabiber ekleyip mesken turşumuzu doğrayalım.
- Sirkeyi yağı ,kemik yada eti ekleyelim.
- Sonra düdüklüye ekleyip kapağını kapatalım.
- 20 dakika sonra buğdayları denetim edelim pişmişse afiyetle yiyebilirsiniz ..Asla pişman olmayacaksınız imali çok kolay ve lezzetli ????.