Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır Turşu Suyu Tarifi
Turşu kurmak icin herşeyden once suyunu cok iyi ayarlamak gerekiyor bu şekilde kurulan Turşu daha iyi ve lezzetli olur erimez daha uzun omurlu olurAyrıca iyi bir turşu yapabilmek icin salamuradaki tuz oranının cok iyi ayarlanması gerekmektedirSuyu iyi ayarlayamassanız turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur boyle olunca turşunuzun hic bir ozelliği kalmaz lezzetsiz olur
80 gr tuz 1 litre suda eritilir Eger bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi icin 80 gr tuz hesaplanırEğer tuz tartamıyorsanız %8 tuzlu su, pratik olarak şunu yapabilirsiniz Suyun her litresi icin 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilirEğer istenirse, turşuya, salamuranın %10u oranında sirke ilave etmek isterseniz hic bir sakıncası yokturKısacası turşunuza 5 litre su koyduysanız yarım litre sirke ilave edebilirsiniz daha lezzetli olacağına hic şupheniz olmasın
Turşu kurmak icin herşeyden once suyunu cok iyi ayarlamak gerekiyor bu şekilde kurulan Turşu daha iyi ve lezzetli olur erimez daha uzun omurlu olurAyrıca iyi bir turşu yapabilmek icin salamuradaki tuz oranının cok iyi ayarlanması gerekmektedirSuyu iyi ayarlayamassanız turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur boyle olunca turşunuzun hic bir ozelliği kalmaz lezzetsiz olur
80 gr tuz 1 litre suda eritilir Eger bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi icin 80 gr tuz hesaplanırEğer tuz tartamıyorsanız %8 tuzlu su, pratik olarak şunu yapabilirsiniz Suyun her litresi icin 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilirEğer istenirse, turşuya, salamuranın %10u oranında sirke ilave etmek isterseniz hic bir sakıncası yokturKısacası turşunuza 5 litre su koyduysanız yarım litre sirke ilave edebilirsiniz daha lezzetli olacağına hic şupheniz olmasın