teknolojiuzmani
FD Üye

Turşu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 200 gram acı biber
- 5 diş sarımsak
- Yarım kilo havuç
- 9 çay kaşığı tepeleme tuz (Tadına bakıp ekleme yapabilirsiniz yaklaşık 1,5 yemek kaşığı kadar oluyor ölçüm )
- 3 lt su
- Yarım çay bardağı sirke
- 5 kiloluk bidon
Turşu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün malzemelerimizi yıkayıp doğruyoruz.
- Daha sonra isteğe göre havuç lahana sarımsak biber şeklinde bidona aktarıyoruz bu işlemi bidon tamamen dolana kadar devam ediyoruz.
- Arada bidonu tezgaha vurup malzemelerin birbirini sıkıştırmasını sağlıyoruz.
- Son olarak tuzlu suyumuzu hazırlıyoruz ben normal sofra tuzu ve musluk suyu kullandım tamamen dolan bidonumuza tadına bakıp tuzunu ayarladığımız suyu ekliyoruz.
- Malzemenin üstünü geçmeli su.
- Ardından yarım çay bardağı kadar sirke ekliyoruz.
- Elma sirkesi tercihimdir ardından ağız kısmına resimde de gösterdiğim gibi plastik aparatınız varsa kapatabilirsiniz.
- Ardından kapağını sıkıca kapatıp birgün tezgahta yada gözünüzün görebileceği bi yerde bekletin taşma olup olmadığını kontrol etmek için.Eğer turşunuzun daha çabuk olmasını istiyorsanız bidonunuzu bi poşetin içine koyup sıcak bi yerde muhafaza edin diğer türlü soğuk bi yerde de bekletebilirsiniz.
????ben ayrıca kornişon yaptım resimde gösterdim sadece kornişon ve acı biber sarımsak kullandım yapma yöntemi aynı şekilde yalnız kornişonlarınıza çizik atmayın içi yumuşak olur yoksa.
Şimdiden afiyet olsun ????.
Turşu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı