Klasik Turta Hamuru Nasıl Yapılır
Nasıl Turta Hamuru Yapılır
imagesturtahamurunasilhazirlanir5ad3db53a3421
Davet sofralarının, coğu zaman 5 caylarının, doğumgunleri ve kutlamaların en vazgecilmez yiyeceklerinden bir tanesi de turtalar kuşkusuz Cilekli, vişneli, frambuazlı, cikolatalı ve daha bir cok malzemeyle hazırlayabileceğiniz pek cok turta tarifi var
Bu tariflerin tek ortak noktası ise hamurları Şimdi size basit bir turta hamuru nasıl yapılır onu anlatacağım Bu tarifi uyguladıktan sonra araya istediğiniz dolgu malzemesini koyup yaratıcılığınızı da kullanarak cok şık turtalar hazırlayabilirsiniz Klasik Turta hamuru icin:
Malzemeler:
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(satısı ve akı)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Oncelikle margarini elinizin icinde eriterek kucuk parcalara ayırın Ardından yumurtayı kırın ve karıştırmaya elinizle devam edin Kabartma tozunu ekleyin Ardından yavaşca unu bu karışıma ekleyin Her eklediğinizde yoğurmayı ihmal etmeyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unu ekleyip yoğurun Turta hamurunuz hazır bile! Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey istediğiniz dolgu malzemesni kullanıp, uzerine kafes yapıp turtanızı fırına vermek
Puf Noktalar:
Turta hamurunuzun cok kabarmaması gerekiyor Bunun icin fırına vermeden once uzerine catalla bir kac delik acın
Hamurun 34'unu buzluğa kaldırın ve bu donmuş kısımla araya istedğiniz malzemeyi koyduktan sonra kafes yapın yada rendeleyin
Turta hamurunu pişirme sıcaklığı genel olarak 170180 derecedir
Zamaneanne
Nasıl Turta Hamuru Yapılır
imagesturtahamurunasilhazirlanir5ad3db53a3421
Davet sofralarının, coğu zaman 5 caylarının, doğumgunleri ve kutlamaların en vazgecilmez yiyeceklerinden bir tanesi de turtalar kuşkusuz Cilekli, vişneli, frambuazlı, cikolatalı ve daha bir cok malzemeyle hazırlayabileceğiniz pek cok turta tarifi var
Bu tariflerin tek ortak noktası ise hamurları Şimdi size basit bir turta hamuru nasıl yapılır onu anlatacağım Bu tarifi uyguladıktan sonra araya istediğiniz dolgu malzemesini koyup yaratıcılığınızı da kullanarak cok şık turtalar hazırlayabilirsiniz Klasik Turta hamuru icin:
Malzemeler:
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(satısı ve akı)
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Oncelikle margarini elinizin icinde eriterek kucuk parcalara ayırın Ardından yumurtayı kırın ve karıştırmaya elinizle devam edin Kabartma tozunu ekleyin Ardından yavaşca unu bu karışıma ekleyin Her eklediğinizde yoğurmayı ihmal etmeyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar unu ekleyip yoğurun Turta hamurunuz hazır bile! Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey istediğiniz dolgu malzemesni kullanıp, uzerine kafes yapıp turtanızı fırına vermek
Puf Noktalar:
Turta hamurunuzun cok kabarmaması gerekiyor Bunun icin fırına vermeden once uzerine catalla bir kac delik acın
Hamurun 34'unu buzluğa kaldırın ve bu donmuş kısımla araya istedğiniz malzemeyi koyduktan sonra kafes yapın yada rendeleyin
Turta hamurunu pişirme sıcaklığı genel olarak 170180 derecedir
Zamaneanne