Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turunç Reçeli (Antalya)

Turunç Reçeli (Antalya)
0
109

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
75
turunc-receli-antalya.jpg

Turunç Reçeli (Antalya) Tanımı İçin Materyaller

  • 30 tane orta uzunluk turunç
  • 2 kilo şeker ( 15 turunç için 1 kilo )
  • 2 su bardağı su
  • 2 tane limon tuzu
  • Yarım orta uzunluk limon suyu
  • 1 çubuk tarçın

Turunç Reçeli (Antalya) Tanımı Yapılışı

  1. Turunçları uygunca yıkayalım, rendenin ince tarafıyla renkli kısımları soyuluncaya kadar dış kabuklarını rendeleyelim.
  2. Turunç büyüklüğüne nazaran 6 yahut 8 dilime bölelim, sonra da kabukların iç beyaz kalın kısmımlarını bıçakla sıyıralım.
  3. Sonra kabukları rulo halinde kıvırarak yorgan ipliği geçirilmiş yorgan iğnesi ile ortalarından dizelim (normal iğne ve iplikle de yapabilirsiniz).
  4. Sonra büyük bir tencereye koyup, üstlerini örtecek kadar çeşme suyu ekleyelim, her 6 saatte bir 3 gün boyunca suyunu değiştirelim.
  5. 3. Günün sonunda turunçları ocağa koyalım, su kaynadıktan 20 dakika sonra turunçları süzgece alalım, suyu dökelim.
  6. 6- boş tencereye turunçları koyalım, üzerine şekeri ekleyelim yaklaşık 5 saat kapağını kapatıp bekletelim, sonra 2 bardak suyu ekleyip ocağa alalım, içine de bir çubuk tarçın atalım.
  7. Bir saat kadar pişirelim, ortada köpükleri alalım, turunçlar parlayınca şekeri uygunca çektiğini gösterir, limon tuzu ve limon suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirip altını kapatalım. Sonra kavanozlara koyabilirsiniz.
Afiyet olsun????.
 
858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt