Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Turunç Reçeli Tarifi

Turunç Reçeli Tarifi

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Turunç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

*15 adet turunç meyvesi
*1,5 kg şeker
*Limon tuzu

Turunç Reçeli Tarifi Yapılışı 15 adet turuncu yıkayıp rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz,beyazları çıkacak ancak beyazlarını iyice rendelemeyeceğiz Rendelenmiş turunçları ,portakal soyar gibi kabuklarını 48 kabuklara ayırıyoruz(bu birazda istediğiniz ebatla ilgili)İçleri çıkartıyoruzKabukları ise 1015 dk sıcaksuda haşlıyoruz…
Haşladığımız yaprakları 3 gün boyunca suda bekletiyoruzSuyu 56 saatte bir değiştirerek tatlandırıyoruzTurunçları kıvırarak kalın iğne ve iplikle ipe diziyoruz
Malzemenin üstünü örtecek kadar su ölçüyoruz ve 15 adet turunç için 1,5 kg şekerin üstüne suyu döküyoruzŞeker ve suyu ısıtarak eritip(bu yöntem buradaki arap hıristiyanların pişirme yöntemi,klasik şekilde şeker dökülüp,su ekleme yöntemi değil),ipe dizilmiş turunçları bu şerbete atarak önce harlı ,sonra kısık ateşte 6070dk pişiriyoruzİnmeye yakın yarım tatlı kaşığı limontuzu ekliyoruz
Saklama için pişirmeden kalan serbeti kullanıyoruzReçelinizi tükettikten sonra kalan şerbeti tekrar kekleri ıslatmakta kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
 

Similar threads

Turunç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *11 adet turunç *1 kg şeker *1,5 su Turunç Reçeli Tarifi Yapılışı Önce turunçların dış kabuklarını derin olmadan rendeleyin Portakal dilimleri gibi dilimleyiniz Dilimlerin içindeki beyaz yerlerini hafifçe bıçak ile temizleyiniz Kabukları tek tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
resimli Turunç Reçeli tarifi Turunç Reçeli nasıl yapılır Turunç Reçeli yapılışı Turunç Reçeli için zorunlu malzemeler: 78 adet turunç 1,5 kg şeker 2 su bardağı su 12 adet limonun suyu Yapılışı: 1 Turunçlar tamamen yıkandıktan sonra meyvenin kabukları soyulur 2 Kabukların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Turunç Reçeli (Antalya) Tanımı İçin Materyaller 30 tane orta uzunluk turunç2 kilo şeker ( 15 turunç için 1 kilo )2 su bardağı su2 tane limon tuzuYarım orta uzunluk limon suyu1 çubuk tarçın Turunç Reçeli (Antalya) Tanımı Yapılışı Turunçları uygunca yıkayalım, rendenin ince tarafıyla renkli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
109
Şadok Reçeli Tarifi İçin Malzemeler *1 adet şadok (kuru greyfurt,yöresel adı) *250 g şeker *1,5 su bardağı su *2 çorba kaşığı limon suyu *1820 adet kürdan *1 çimdik şadok rende artığı Servis için: *Kaymak Şadok Reçeli Tarifi Yapılışı Kabukları meyveden ayırmak için,portakal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
70
Antalya'nın Turunç Reçeli Tanımı İçin Malzemeler 12 adet turunç1 kg şeker1 çay kaşığı limon tuzu1 çay bardağı su Antalya'nın Turunç Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yıkanan turunçların kabukları derin olmayacak formda rendelenir. (rendenin ince tarafı kullanılır)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt