iltasyazilim
FD Üye
Turunç Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
*15 adet turunç meyvesi
*1,5 kg şeker
*Limon tuzu
Turunç Reçeli Tarifi Yapılışı 15 adet turuncu yıkayıp rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz,beyazları çıkacak ancak beyazlarını iyice rendelemeyeceğiz Rendelenmiş turunçları ,portakal soyar gibi kabuklarını 48 kabuklara ayırıyoruz(bu birazda istediğiniz ebatla ilgili)İçleri çıkartıyoruzKabukları ise 1015 dk sıcaksuda haşlıyoruz…
Haşladığımız yaprakları 3 gün boyunca suda bekletiyoruzSuyu 56 saatte bir değiştirerek tatlandırıyoruzTurunçları kıvırarak kalın iğne ve iplikle ipe diziyoruz
Malzemenin üstünü örtecek kadar su ölçüyoruz ve 15 adet turunç için 1,5 kg şekerin üstüne suyu döküyoruzŞeker ve suyu ısıtarak eritip(bu yöntem buradaki arap hıristiyanların pişirme yöntemi,klasik şekilde şeker dökülüp,su ekleme yöntemi değil),ipe dizilmiş turunçları bu şerbete atarak önce harlı ,sonra kısık ateşte 6070dk pişiriyoruzİnmeye yakın yarım tatlı kaşığı limontuzu ekliyoruz
Saklama için pişirmeden kalan serbeti kullanıyoruzReçelinizi tükettikten sonra kalan şerbeti tekrar kekleri ıslatmakta kullanabilirsiniz
Afiyet olsun
*15 adet turunç meyvesi
*1,5 kg şeker
*Limon tuzu
Turunç Reçeli Tarifi Yapılışı 15 adet turuncu yıkayıp rendenin ince kısmıyla rendeliyoruz,beyazları çıkacak ancak beyazlarını iyice rendelemeyeceğiz Rendelenmiş turunçları ,portakal soyar gibi kabuklarını 48 kabuklara ayırıyoruz(bu birazda istediğiniz ebatla ilgili)İçleri çıkartıyoruzKabukları ise 1015 dk sıcaksuda haşlıyoruz…
Haşladığımız yaprakları 3 gün boyunca suda bekletiyoruzSuyu 56 saatte bir değiştirerek tatlandırıyoruzTurunçları kıvırarak kalın iğne ve iplikle ipe diziyoruz
Malzemenin üstünü örtecek kadar su ölçüyoruz ve 15 adet turunç için 1,5 kg şekerin üstüne suyu döküyoruzŞeker ve suyu ısıtarak eritip(bu yöntem buradaki arap hıristiyanların pişirme yöntemi,klasik şekilde şeker dökülüp,su ekleme yöntemi değil),ipe dizilmiş turunçları bu şerbete atarak önce harlı ,sonra kısık ateşte 6070dk pişiriyoruzİnmeye yakın yarım tatlı kaşığı limontuzu ekliyoruz
Saklama için pişirmeden kalan serbeti kullanıyoruzReçelinizi tükettikten sonra kalan şerbeti tekrar kekleri ıslatmakta kullanabilirsiniz
Afiyet olsun