trunc receli,Turunc Receli nasıl yapılır , Turunc Receli yapımı,Resimli trunc receli
Turunc Receli
imagesturuncrecelituruncrecelitarifituruncrecelininyapilisiresimli5ad461fe0d08d
Malzemeler
6 su bardağı Şeker
3 bardak Su
1 yumurtanın akı
1 cay kaşığı Limon tuzu
1 adet Limon
1 kg Turunc
Yapılışı
Buyukce bir tencerede şekeri, suyu, limon suyunu karıştırın Tencereyi ateşe koyun Yumurta akını bir fincan su ile cırpın Tencereye ilave edin Tencerenin uzerine biriken kopuğu, delikli kepce ile alın
Bu arada, turunc kabuklarını rende ile iyice alın Buyukce bir tencerede bolca su ile beş dakika kaynatın Suzun Tekrar sıcak suyla ateşe koyup beş dakika daha kaynatın Tekrar suzun Yine sıcak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın Suzup beş dakika soğuk suda bekletin
Turuncları kuşbaşı ve yuvarlak istediğiniz şekilde doğrayın Kıvamı gelmiş şuruba atın
Şurubun kıvamı şoyle anlaşılır Şuruptan bir kaşık alın, ılıtın Parmağınızla bir miktar alın İki parmağınızın arasındaki şurup, parmağınızı acıp kapatırken tel tel oluyorsa kıvama gelmiş demektir
Turunclar şurubun icinde bir sure kaynatılıp kıvama gelince ateşten alınır Kopuğu temizlenir Ilıyınca kavanozlara doldurulur Kavanozlarda hic boşluk bırakılmaz
Turunc Receli
imagesturuncrecelituruncrecelitarifituruncrecelininyapilisiresimli5ad461fe0d08d
Malzemeler
6 su bardağı Şeker
3 bardak Su
1 yumurtanın akı
1 cay kaşığı Limon tuzu
1 adet Limon
1 kg Turunc
Yapılışı
Buyukce bir tencerede şekeri, suyu, limon suyunu karıştırın Tencereyi ateşe koyun Yumurta akını bir fincan su ile cırpın Tencereye ilave edin Tencerenin uzerine biriken kopuğu, delikli kepce ile alın
Bu arada, turunc kabuklarını rende ile iyice alın Buyukce bir tencerede bolca su ile beş dakika kaynatın Suzun Tekrar sıcak suyla ateşe koyup beş dakika daha kaynatın Tekrar suzun Yine sıcak su ile yumuşayıncaya kadar kaynatın Suzup beş dakika soğuk suda bekletin
Turuncları kuşbaşı ve yuvarlak istediğiniz şekilde doğrayın Kıvamı gelmiş şuruba atın
Şurubun kıvamı şoyle anlaşılır Şuruptan bir kaşık alın, ılıtın Parmağınızla bir miktar alın İki parmağınızın arasındaki şurup, parmağınızı acıp kapatırken tel tel oluyorsa kıvama gelmiş demektir
Turunclar şurubun icinde bir sure kaynatılıp kıvama gelince ateşten alınır Kopuğu temizlenir Ilıyınca kavanozlara doldurulur Kavanozlarda hic boşluk bırakılmaz