Turunç Reçelli Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 1 buçuk su bardağı şeker (küçük su bardaklarında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı küçük doğranmış turunç reçeli
- 1 paket kabartma tozu (25gr)
Turunç Reçelli Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta, turunç reçeli ve şekeri 5 dk çırpıyoruz.
- Sonra sırasıyla sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
- Biraz daha çırptıktan sonra kabartma tozları ve vanilya ile karıştırdığımız unu ekliyoruz.
- Biraz daha çırptığımız kek karışımımızın yarısını başka bir kaba alıyoruz.
- Yarısı sade kalacak, yarısına 25 gramlık bir paket kakao ekleyeceğiz.
- Kakao eklediğimiz karışımı da iyice çırptıktan sonra ,yağladığımız kek kalıbına bir sıra sade ,bir sıra kakaolu karışımdan ekliyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.