Turuncu Lezzet Bal Kabaklı Bisküvili Pasta Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kg bal kabağı
- 2 bardak su
- 1, 5 bardak şeker
- Yarım bardak süt
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1, 5-2 paket petibör bisküvi
Turuncu Lezzet Bal Kabaklı Bisküvili Pasta Tanımı Yapılışı
- Kabakları doğrayıp 2 bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Kalan suyu ile birlikte çatalla ezin yahut blenderden geçirin.
- Sütü, şekeri ve nişastayı diğer bir kapta karıştırın ve bal kabağına ekleyip tekrar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca ocaktan alın.
- Petibör bisküvileri kare borcama yan yana dizin.
- Üzerine kabaklı muhallebiden gezdirin.
- Bu formda bir kat bisküvi, bir kat muhallebi olacak formda 4 kat tamamlayın.
- En üste kalan muhallebiyi yayın ve cevizle yahut hindistan ceviziyle süsleyin.
- Buzdolabında 7-8 saat dinlendirin ve dilimleyip servis edin. Afiyet olsun. .