Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında)

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında)

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
tutmac-corbasi-tam-kivaminda-1.jpg

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 çay haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 litre su
  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Terbiyesi için;
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye 1. 5 litre kadar kaynamış suyu alalım içine tuz atıp evvel erişteyi ek edelim ve biraz kaynatalım.
  2. Akabinde haşlanmış olan nohutu, yeşil mercimeği de ek edip kaynatmaya devam edelim.
  3. Bir yandan terbiyesi için olan gereçleri çırpıcıyla güzelce karıştırıp çorbanın suyundan azar azar koyarak terbiyesini açalım. (Kesilmemesi için)
  4. Hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş döküp bir yandan karıştıralım (Kaynanana kadar karıştırmaya devam edelim çorba kesilmesin)
  5. Sosu için; soğanı ince ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım.
  6. Kavrulan soğana tereyağ ve naneyi ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim. Mis üzere çorbamız hazır afiyetle ????.
Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,570Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt