elektronikci
FD Üye

Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı erişte
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 litre su
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Tutmaç Çorbası (Tam Kıvamında) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 1. 5 litre kadar kaynamış suyu alalım içine tuz atıp evvel erişteyi ek edelim ve biraz kaynatalım.
- Akabinde haşlanmış olan nohutu, yeşil mercimeği de ek edip kaynatmaya devam edelim.
- Bir yandan terbiyesi için olan gereçleri çırpıcıyla güzelce karıştırıp çorbanın suyundan azar azar koyarak terbiyesini açalım. (Kesilmemesi için)
- Hazırlanan terbiyeyi çorbaya yavaş yavaş döküp bir yandan karıştıralım (Kaynanana kadar karıştırmaya devam edelim çorba kesilmesin)
- Sosu için; soğanı ince ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım.
- Kavrulan soğana tereyağ ve naneyi ekleyip karıştıralım, çorbamızın üzerine dökelim. Mis üzere çorbamız hazır afiyetle ????.