Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1/2 (yarım) kg süzme(yöresel ismi bu)
- 3 litre su (süzmeyi açmak için)
- 1 litre su sonradan ek etmek için
- 6 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı dağ kekiği
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Pul biber
- 1 kase dolusu tutmaç yaprağı
- 250 gr haşlanmış nohut
- 1 yemek kaşığı köftelik bulgur
Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı
- Evvel süzme 3 litre suyla karıştırılıp yeterlice eritilir ayran kıvamına getirilir.
- İnce delikli süzgeçte süzülüp ocağa kaynamaya bırakılır.
- Kaynayınca 1 litre sıcak su eklenir nohut ve bulgurda eklenir, 5 dakika kaynatılır ve tuzda dövülmüş sarımsak ek edilir .
- 5 dakika daha kaynatılır.
- Tutmaç hamuru bu etapta eklenir.
- Bir kaç dakika hamurlar yapışmasın diye karıştırılır.
- Başka bir tavada yağ dağ kekiği pul biber kızdırılır pişen tutmacın üzerine dökülür bir kaç dakika kaynatılıp altı kapatılır. Afiyet olsun.