Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tutmac-corbasi.jpg

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Gereçler

  • 1/2 (yarım) kg süzme(yöresel ismi bu)
  • 3 litre su (süzmeyi açmak için)
  • 1 litre su sonradan ek etmek için
  • 6 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı dağ kekiği
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Pul biber
  • 1 kase dolusu tutmaç yaprağı
  • 250 gr haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı köftelik bulgur

Tutmaç Çorbası Tanımı Yapılışı

  1. Evvel süzme 3 litre suyla karıştırılıp yeterlice eritilir ayran kıvamına getirilir.
  2. İnce delikli süzgeçte süzülüp ocağa kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynayınca 1 litre sıcak su eklenir nohut ve bulgurda eklenir, 5 dakika kaynatılır ve tuzda dövülmüş sarımsak ek edilir .
  4. 5 dakika daha kaynatılır.
  5. Tutmaç hamuru bu etapta eklenir.
  6. Bir kaç dakika hamurlar yapışmasın diye karıştırılır.
  7. Başka bir tavada yağ dağ kekiği pul biber kızdırılır pişen tutmacın üzerine dökülür bir kaç dakika kaynatılıp altı kapatılır. Afiyet olsun.
 
858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt