bilgisayarci
FD Üye
Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 çay bardağı erişte
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut
- 5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı pul biber
Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mercimeğin üzerine 2 su bardağı su koyun suyunu çekene kadar haşlayın.
- Ayrı bir tencereye 5 su bardağı su koyun ,kaynayınca erişteleri koyun.
- 5 dakika sonra nohut ve mercimekleri de koyup ocağı kısın.
- Terbiyesi için tüm malzemeleri güzelce karıştırın 1 kepçe çorbanın suyundan terbiyeye koyup ılımasını sağlayın.
- Terbiyeyi çorbaya koyun ve sürekli karıştırın kaynayana kadar.
- Üzeri için tereyağını eritip içine nane ve pul biber ekleyin 1dk kavrulduktan sonra çorbaya ilave edin.
- Ocağı kapatıp 20dk dinlendirin. Afiyet olsun.