Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
tutmac-corbasi.jpg

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 5-6 su bardağı su
Terbiyesi için:
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3-4 kaşık zeytinyağ
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • Nane,tuz

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tencereye suyu alıp kaynatalım.
  2. Sonra içine erişte mercimek ve nohutu ekleyip tuzunu da atıp erişteler pişene kadar kaynatalım.
  3. Terbiyesi için yoğurt ,un ve yumurta sarısını çırpalım.
  4. Kaynayan çorbadan terbiyenin içine 1-2 kepçe ekleyerek terbiyeyi çırpalım.
  5. Sonra terbiyeyi çorbanın içine döküp karıştıralım. Biraz kaynayacak.
  6. Bu ortada soğanı küçük küçük doğrayıp yağda kavuralım.
  7. İyice pişmesi gerek karamelize olursa daha lezzetli olur.
  8. İçine nane de ekleyelim.
  9. Bu karışımı da çorbaya döküp hepsini karıştıralım. Afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,356Mesajlar
30,217Kullanıcılar
egeyavruSon üye
Üst Alt