elektronikci
FD Üye
Tutmaç Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre su
- 1/2 (yarım) çay bardağı yeşil mercimek
- 1/2 (yarım) çay bardağı çorbalık kesme
- 2 çorba kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1.5 su bardağı yoğurt
- Yeterli miktarda tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- Birkaç damla limonun suyu
- Zeytinyağı ve nane
Tutmaç Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yeşil mercimek haşlanır.
- Suyu süzülüp soğutulur.
- Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır.
- Üzerine 1 litre soğuk su ve tereyağı ilave edilir.
- Kaynama aşamasına kadar topaklanmaması için devamlı karıştıralım.
- Çorbamız kaynayınca içine çorbalık kesmemizi ilave edelim.
- Kesmeler de çorbanın içinde pişince haşlanmış mercimek ilave edilir 8 dakika da bu şekilde kaynatılır.
- Çorbamız özleşip indireceğimize yakın bir miktar tuz ve birkaç damla limonun suyu ilave edilir ateşten alınır.
- Üzerine tavada kızdırılmış zeytinyağı ve naneyi çorbanın üzerine gezdirelim.
Tutmaç Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı