Sıradan diyetimizdeki aşırı tuz (sodyum) çoğu çalışmanın odak noktası olmuş ve son yıllarda bu konu odak noktası olmuştur Veriler, alışkanlık gereği fazla miktarlarda tuz tüketen insanlarda yüksek tansiyonun (yüksek tansiyon) daha eksik tuzlu kullanan insanlara tarafından daha sık ortaya çıktığını göstermektedir Hem, araştırmalar genellikle yüksek tansiyonu olan insanların, sodyum oranı düşük bir diyet uygulayarak kan basınçlarını düşürebildiklerini göstermektedir kan basıncı, kan dolaşımının arter duvarlarına uyguladığı basıncı belirtir Kan dolaşımında daha fazla akışkan olduğu vakit veya kan damarları daraldığı süre, basınç daha yüksektirSıradan diyetimizde tuzlu oranı yüksek olma eğilimindedir Hepimiz yediğimiz tuzlu miktarına uyarı etmeliyiz, büyük bir tuz sınırlama çabası yalnızca yüksek tansiyonunuz varsa (ya da eğilimliyseniz) gereklidir O vakit bile, diyetinizdeki tuzlu miktarını azaltmak, kan basıncınızı azaltmak için atacağınız adımlardan yalnızca bir tanesiTuzlu, yediğimiz neredeyse tüm bitkilerde ve hayvanlarda oranı eksik da olsa vardır Aslında, vücudumuzun uygun bir şekilde işlemesi için eksik miktarda tuz yeterlidir (günde takriben yarım gram, yanı takriben dörtte bir nehir kaşığı) Sıradan olarak günde 6 ile 8 gram (2 ya da 3 nehir kaşığı) tüketilmektedir Fakat, günümüzde diyetteki tuza ilişkin yayınlarla bu miktar azalmaktadırTuzlu tüketiminizde frene basmanız gerekiyor ve bu işe hazırladığınız yemeklerde tuzlu oranını azaltarak başlayabilirsiniz Pişirirken tuzlu kullanmayın veya fazla az miktarda kullanın Yemek Yemek masanızdan tuzluğu kaldırın Tuzlu olmayınca yemek yemek lezzetsiz geliyorsa, tatlandırıcı otlar kullanın Cips ve turşu gibi tuzlu yiyeceklerden kaçının Tuz tereyağı ve margarinden tuzsuzlarına geçinBirçok tamamlanmış gıdanın büyük oranda tuzlu içerdiğini aklınızdan çıkarmayın Yiyecek etiketlerini inceleme alışkanlığı kazanın Bu etiketler, bileşenleri arz sırasına göre listelerler Sodyumun (tuz) listenin üst sıralarında yer aldığı gıdalardan uzakta durun Monosodyum glutamat (MSG), sodyum klorid (sofra tuzu) ve hatta karbonat (sodyum içerir) yazılarını arayın Ketçap, hardal ve soya sosu gibi tatlandırıcılar da sodyum oranı yüksektir Hazırlanmış çorbalar, et suları, jambon, söğüş et, sosis gibi gıdalarda da tuz oranı yüksektir Etiket yüksek tansiyonun sebepleri neden yüksek tansiyon tuzun yüksek tansiyonla ilgisi var mı? diyette tuzun önemi gıda ve içeceklerde tuz var mı? tuzun zararları nelerdir? tansiyona sebep olan nedir? tuzlu niçin zararlı? sizlere bilgilihocamcom farkıyla sunulmuştur