Tuzda balık tarifi,
Tuzda balık nasıl pişirilir?
Tuzda balık tarifi,Tuzda balık nasıl pişirilir?
imagestuzdabaliktarifi5ad430cacc8f7
Tuzda balık tarifini oğrenmek isteyenler icin harika bir tarif
O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki, şimdiye kadar yapmayı duşunen ama bir şekilde kacınan herkese tavsiye ederim En azından bir kere denemiş olun
malzemeler:
2 orta boy temizlenmiş cupra kafalarıyla birlikte
2 kilo tuz
Bir demet maydanoz (veya balığın icine doldurmak istediğiniz otlar, biberiye, dereotu, vs)
1 limon (kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
4 adet defne yaprağı
Tuzda balık tarifi:
Fırını 200 C’ye ısıtın
Balıkları yıkayın, kurulayın
Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun, karabiber serpin
2 kg tuzu yaklaşık 150200 ml su ile karıştırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak
Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yonunde, bulamazsanız normal tuz da işinizi gorur)
Fırın tepsisine aluminyum folyo doşeyin
Uzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp, bastırın
Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun
Balıkları tuzdan yatağın uzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın, ellerinizle biraz bastırın
Balığın derisi gozukmeyecek ve acıkta hicbir yeri kalmayacak
Sadece kuyruklarını acıkta bırakabilirsiniz
25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor butun incelediğim kaynaklar)
Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına, kenara gelen yerlerden catal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın
Tuz iyice sertleştiği icin butun bir tabaka halinde kalkıyor (eğer cok sertleştiyse cekic yardımıyla hafifce kırmak gerekebilir)
Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa, cabucak butun şeklinde sıyırıp, hemen filetosunu cıkarabilirsiniz
Bu tuzlu yontemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz
İnternette gezinirken bu yonde birşeyler gormuştum
Fakat onceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun icinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var
Tuzda balık nasıl pişirilir?
Tuzda balık tarifi,Tuzda balık nasıl pişirilir?
imagestuzdabaliktarifi5ad430cacc8f7
Tuzda balık tarifini oğrenmek isteyenler icin harika bir tarif
O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki, şimdiye kadar yapmayı duşunen ama bir şekilde kacınan herkese tavsiye ederim En azından bir kere denemiş olun
malzemeler:
2 orta boy temizlenmiş cupra kafalarıyla birlikte
2 kilo tuz
Bir demet maydanoz (veya balığın icine doldurmak istediğiniz otlar, biberiye, dereotu, vs)
1 limon (kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
4 adet defne yaprağı
Tuzda balık tarifi:
Fırını 200 C’ye ısıtın
Balıkları yıkayın, kurulayın
Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun, karabiber serpin
2 kg tuzu yaklaşık 150200 ml su ile karıştırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak
Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yonunde, bulamazsanız normal tuz da işinizi gorur)
Fırın tepsisine aluminyum folyo doşeyin
Uzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp, bastırın
Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun
Balıkları tuzdan yatağın uzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın, ellerinizle biraz bastırın
Balığın derisi gozukmeyecek ve acıkta hicbir yeri kalmayacak
Sadece kuyruklarını acıkta bırakabilirsiniz
25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor butun incelediğim kaynaklar)
Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına, kenara gelen yerlerden catal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın
Tuz iyice sertleştiği icin butun bir tabaka halinde kalkıyor (eğer cok sertleştiyse cekic yardımıyla hafifce kırmak gerekebilir)
Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa, cabucak butun şeklinde sıyırıp, hemen filetosunu cıkarabilirsiniz
Bu tuzlu yontemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz
İnternette gezinirken bu yonde birşeyler gormuştum
Fakat onceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun icinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var