Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tuzda Balık Tarifi

Tuzda Balık Tarifi
0
68

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
86
Puan
48
F-D Coin
0
Tuzda balık tarifi,
Tuzda balık nasıl pişirilir?
Tuzda balık tarifi,Tuzda balık nasıl pişirilir?
imagestuzdabaliktarifi5ad430cacc8f7
Tuzda balık tarifini oğrenmek isteyenler icin harika bir tarif

O kadar kolay ve bir o kadar da lezzetli ki, şimdiye kadar yapmayı duşunen ama bir şekilde kacınan herkese tavsiye ederim En azından bir kere denemiş olun


malzemeler:

2 orta boy temizlenmiş cupra kafalarıyla birlikte
2 kilo tuz
Bir demet maydanoz (veya balığın icine doldurmak istediğiniz otlar, biberiye, dereotu, vs)
1 limon (kabukları soyulmuş, dilimlenmiş)
4 adet defne yaprağı

Tuzda balık tarifi:

Fırını 200 C’ye ısıtın
Balıkları yıkayın, kurulayın
Karınlarını kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle doldurun, karabiber serpin
2 kg tuzu yaklaşık 150200 ml su ile karıştırın (tuz ıslak kum kıvamını alacak
Tavsiyeler genelde iri taneli deniz tuzu kullanımı yonunde, bulamazsanız normal tuz da işinizi gorur)
Fırın tepsisine aluminyum folyo doşeyin
Uzerine tuzdan ince bir yatak hazırlayıp, bastırın
Her balığın altına 2 adet defne yaprağı koyun
Balıkları tuzdan yatağın uzerine yerleştirin ve her yanını tuzla kaplayın, ellerinizle biraz bastırın
Balığın derisi gozukmeyecek ve acıkta hicbir yeri kalmayacak
Sadece kuyruklarını acıkta bırakabilirsiniz
25 dakika pişirin (genelde fırında 30 dakikadan fazla bırakmayın diyor butun incelediğim kaynaklar)
Tepsiyi fırından aldıktan sonra balıkların alt tarafına, kenara gelen yerlerden catal yardımıyla biraz kurcalayın ve balıkları yaralamayacak şekilde tuzu kaldırın
Tuz iyice sertleştiği icin butun bir tabaka halinde kalkıyor (eğer cok sertleştiyse cekic yardımıyla hafifce kırmak gerekebilir)
Eğer balığın derisi tuz tabakasıyla birlikte kalkmadıysa, cabucak butun şeklinde sıyırıp, hemen filetosunu cıkarabilirsiniz
Bu tuzlu yontemi tavuk veya kırmızı etle de deneyebilirsiniz
İnternette gezinirken bu yonde birşeyler gormuştum
Fakat onceden etin nasıl hazırlanacağı ve tuzun icinde nasıl saklanacağı konusunda bilgi edinmekte fayda var
 

Similar threads

Tuzda balık tarifi, Tuzda balık nasıl pişirilir? Tuzda balık tarifi,Tuzda balık nasıl pişirilir? Tuzda balık tarifini öğrenmek isteyenler için harika bir tanımlama pek basit ve bir o kadar da lezzetli ki, şimdiye dek yapmayı düşünen lakin bir şekilde kaçınan herkese öğüt ederim En azından...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Tuzda Balık Granyöz Tarifi İçin Malzemeler 1 adet 1,5 kilogram granyöz balık1 kilo kaya tuzu2 adet yumurta beyazı1 çay bardağı su1 adet soğan1 adet patatesYarım limon Tuzda Balık Granyöz Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Derince bir kasede yumurta akları tuz ve su karıştırılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Tuzda Çupra Tarifi İçin Malzemeler 2 adet büyük boy çupra2 adet kırmızı soğan1 adet limon2 diş sarımsak6 adet küçük defne yaprağı2 kg deniz tuzu1 kg tuz4 adet yumurta beyazı1 bardak su Tuzda Çupra Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Balıklarınızı güzelce temizleyin. İçine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Resimli Tuzda Levrek Tarifi Tuzda levrek nasıl yapılır Tuzda levrek malzemeleri Malzemeler 1kg'lık levrek Kaya tuzu Yumurta akı Karabiber imagestuzdalevrektarifiresimli5ad402f9726ea Tuzda Levrek Tarifi: Kaya tuzuna, iki yumurtanın akını ilave ederek hamur kıvamına gelinceye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Tuzda Balık Malzemeleri 1 adet deniz levreği ( 1,250 kg civarında, kafası ve kuyruğu ve pulları ayıklanmamış ) Yağlı kâğıt 1 kg deniz tuzu 1 kg sofralık tuz 1 su bardağı su 4 adet yumurta akı 23 adet defne yaprağı 1 adet limon 1 dal biberiye 1 adet kuru soğan 1 diş sarımsak 1 dal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,480Konular
981,426Mesajlar
29,592Kullanıcılar
XansanSon üye
Üst Alt