Tuzlu Gevrek Tanımı İçin Materyaller
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta akı, sarısını üzerine
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı çörekotu
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı limon
- Aldığı kadar un
- Susam
Tuzlu Gevrek Tanımı Yapılışı
- Bütün materyalleri bir kaba alıp karıştırın ununu yavaş yavaş ekleyin kulak göğsü kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Hamurdan kesimler koparıp yuvarlayın.
- Üzerine yumurta sarısı susam serpip evvelden ısıtılmış fırında 160-170 derece 10-15 dk pişirin.
- Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.