nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Tuzlu Kek Tarifi İçin Malzemeler
*3 yumurta
*1 su bardağı değişken yağ
*1 su bardağı yoğurt
*3 adet( küp küp doğranmış)orta zirve patates
*1 su bardağı lor ya da beyaz peynir
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 avuç dereotu
*1 dere kaşığı kuru nane
*Birer fiske karabiber, kimyon, pul biber
*1 52 su bardağı un
*1 yemek yemek kaşığı margarin (kalıbı ya da borcamı yağlamak için)
Üzeri için ;
*Bol susam dökülebilir
Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı Kek çırpma kabımıza yumurta sıvı yağ, yoğurt alınır çırpılır, peşinde peynir, dereotu ve maydanoz hariç öteki malzemeler ilave edilir, çırpılmaya devam edilir En son aşamada peynir dereotu ve maydanoz eklenir spatula ile karıştırılır Arkasında borcam yağlanır ve iç harcı dökülür, benzer işlemi kek kalıbında da yapabilirsiniz görsellik açısından daha varlıklı durur (Ardındaki kek kalıbı yağlanır ve susam serpiştirilir ve kek harcımız dökülür)Ve fırına verilir 175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirilir (Görseldeki tuz keke yeşil ve kırmızı biber de ilave ettim)
*3 yumurta
*1 su bardağı değişken yağ
*1 su bardağı yoğurt
*3 adet( küp küp doğranmış)orta zirve patates
*1 su bardağı lor ya da beyaz peynir
*1 paket kabartma tozu
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 avuç dereotu
*1 dere kaşığı kuru nane
*Birer fiske karabiber, kimyon, pul biber
*1 52 su bardağı un
*1 yemek yemek kaşığı margarin (kalıbı ya da borcamı yağlamak için)
Üzeri için ;
*Bol susam dökülebilir
Tuzlu Kek Tarifi Yapılışı Kek çırpma kabımıza yumurta sıvı yağ, yoğurt alınır çırpılır, peşinde peynir, dereotu ve maydanoz hariç öteki malzemeler ilave edilir, çırpılmaya devam edilir En son aşamada peynir dereotu ve maydanoz eklenir spatula ile karıştırılır Arkasında borcam yağlanır ve iç harcı dökülür, benzer işlemi kek kalıbında da yapabilirsiniz görsellik açısından daha varlıklı durur (Ardındaki kek kalıbı yağlanır ve susam serpiştirilir ve kek harcımız dökülür)Ve fırına verilir 175 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişirilir (Görseldeki tuz keke yeşil ve kırmızı biber de ilave ettim)