Tuzlu Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı dilimlenmiş zeytin
- 1 kase beyaz peynir
- 1 dolu tutam dereotu
- 1 dolu tutam maydanoz
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ(isteğe bağlı tereyağı)
- Pulbiber
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz (peynir çok tuzlu ise gerek yok)
Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtaları çırpalım.
- Sonra yağ ve yoğurdu ekleyip karıştıralım.
- Un ,kabartma tozu ve tuzu da ekleyelim.
- Karıştırdıktan sonra ince doğranmış dereotu ve maydanozu ekleyelim.
- En son zeytin ve elle ufaladığınız yada minik doğradığınız peynirleri ve pulbiberi de ekleyip spatula ile karıştırıp yağlanmış baton kek kalıbına hamurumuzu koyalım.
- 180 derecede evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.