Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Tuzlu Kelebek Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tereyağı ve sıvı yağı karıştıralım.
- Diğer gereçleri de ekleyip en son unu denetimli halde ekleyelim.
- Kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim. Çok yumuşak olmasın.
- İstediğiniz biçimi verebilirsiniz ben kelebek formunu verdim yan tarafa kaydırarak bakabilirsiniz.
- Üzerine sarısını sürüp çörek otu yahut susam ekleyebilirsiniz.
- 180 derecede 15-20 dakika denetimli bir formda pişirelim. Afiyet olsun
.