Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (Beyazı üzeri için)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 3.5 -4 su bardağı un (Kontrollü ekleyin lütfen
- Çörek otu
- Susam
- Haşhaş
Tuzlu Kıyır Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağı, sıvı yağ, yumurta sarısı, sirke, tuz, şekeri ekleyip karıştıralım.
- Sonra unu azar azar ekleyip kulak göğsü kıvamına gelecek formda bir hamur elde edelim.
- En son kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Sonra hamura biçim verip yumurta akına batırıp isteğe bağlı üzerine susam, çörek otu, haşhaşa batıralım.
- 180 derecede pembeleşinceye kadar pişirelim