Tuzlu Kurabiye (Peynirli Çörekotlu Salçalı) Tanımı İçin Materyaller
- 150 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Akı içine)
- 2.5 su bardağı un (Az yada çok olabilir)
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 100 gram beyaz peynir
- 1 çorba kaşığı çörek otu
- 1 tatlı kaşığı salça
Tuzlu Kurabiye (Peynirli Çörekotlu Salçalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurtanın sarısı ayrılıp sıvı yağ, tereyağ, sirke, tuz, şeker karıştırılır.
- Yavaş yavaş un ek edilir karıştırılır. Hamur 3’ayrılır.
- Birine peynir, başkasına çörek otu, üçüncü hamura salça konulup güzelce başka ayrı yoğrulur.
- Merdane ile 1 cm kalınlığında açılır.
- Kalıpla yada form vererek kurabiye hamurları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- 175 derece fırında pişirilir.