Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 5-6 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek, beyazı içine)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 adet kabartma tozu
- 3 su bardağı un
- Susam, çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Kabartma tozu ve un hariç öteki bütün gereçleri yoğurma kabımıza alıp karıştırıyoruz.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Hamur yumuşak kıvamda olacak.
- Elma büyüklüğünde modüller koparıp, tezgah üzerinde uzunlamasına açıp, sonra parmaklarımızla hafif üzerine bastırıp, çapraz formda kesiyoruz.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Susam ve çörek otu serpiyoruz.
- 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
???? buzluktada saklayabilirsiniz.
???? günlerce bayatlamayan, ağızda dağılan şahane bir kurabiye.
Afiyet olsun ????.