Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- 2 yumurta akı
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2, 5-3 su bardağı un
- Yumurta sarısı
- Susam, çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç materyallerin hepsini sırasıyla ekleyip karıştıralım. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
- Hazır olan hamuru ince uzun şeritler halinde şekil verelim.
- Yumurta sarısı sürüp, susamları serptikten sonra 180°c evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 12 dk pişirelim.