
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 150 gram tereyağı
- 4 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı, susam ve çörekotu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Un hariç tüm gereçleri sırasıyla bir kaba koyup bir çırpma teli ile güzelce harmanlayın.
- Azar azar un ekleyip yoğurmaya başlayın.
- Biçim vererek yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilediğiniz üzere susam yahut çörekotu serpin.
- Akabinde 170 derecede evvelden ısıtılmış fırında pişirin.
- Kurabiyeler pembeleşince denetimli bir formda fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.