Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 paket margarin
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı pul biber (İsteğe bağlı)
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı sirke
- Aldığı kadar un
- Susam
- Çörek otu
- Yumurta sarısı
Tuzlu Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir yoğurma kabı içerisine un hariç yumuşamış tereyağı ve hamur için kullanacağımız tüm malzemelerimizi sırayla ekliyoruz ve kaşık yardımı ile güzel bir şekilde karıştırıyoruz. (pul biberi isteyen koysun istemeyen koymaya bilir).
- Daha sonra unu yavaş yavaş, kontrollü bir şekilde ekleyerek kulak memesi kıvamında, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
- İstediğimiz kıvamı alan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp ileri geri yuvarlayıp büyük fitiller yapıyoruz.
- Rulo şeklini alan hamurumuzun üzerine elimizle yavaşça bastırarak düzleştiriyoruz ve bıçakla hafif yan yani verev şeklinde kesiyoruz.
- Tüm hamurumuz bitene kadar bu işleme devam ediyoruz.
- Şekillendirdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak dizerek üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otu karışımından serpiyoruz.
- Önceden ısıttığımız 170°c fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü pişiriyoruz. Gerçekten ağızda dağılıyor. Bir gün durunca tam tadı oturuyor. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.