bilgisayarci
FD Üye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 4 su bardağı un
- 250 gram tereyağı
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Yumurta sarısı
- Çörekotu ve susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Unu bir kaba alıyoruz. Üzerine tereyağını, yumurtaları, şekeri ve tuzu ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz. Hepsinin karışmasını sağlıyoruz hamur yumuşak bir hamur olacak.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp uzun bir silindir yapıyoruz imal kademelerini fotoğraflardan görebilirsiniz.
- Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
- 160 derecede kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.