Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta(sarıları üzerine)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı mısır unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Karıştırma kabına, yumurta beyazlarını ve tuzu alıp biraz karıştırıyoruz mikser ile yapmayın beyaz köpük olur.
- Sonrasına sıvı yağ,sirke, kabartma tozu, nişasta ve mısır ununu alıp karıştıralım.
- Unu azar azar ek edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Kurabiye formu verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu ve susam serpip 170 derece ısıtılmış fırında pişirelim.