
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı çörek otu (Hamurun içine )
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2, 5-3 su bardağı un ( denetimli olarak koyun)
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Materyalleri yoğurma kabına alıyoruz karıştırıyoruz.Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Merdane yardımıyla açıyoruz, kurabiye aparatı ya da çay bardağı ile bastırıp biçim veriyoruz,.
- Tepsiye yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Çörek otu ve susamla süsleyip 170 derece fırında kızarana kadar pişiyoruz, afiyet olsun hepimize.