Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığındaki)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı üstüne
- Aldığı kadar un
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak fırınımızı derece 170 alalım.
- Ardından un hariç bütün materyalleri bir kaba alıp güzelcene karıştırıyoruz.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyip ele yapışmayacak halde hamurumuzu yoğuralım.
- Ardından yumurtanın sarısını bir kaba alalım.
- Kurabiyeleri yuvarlayıp tepsiye dizelim, üstüne yumurta sarısını sürelim ve onun üstüne susam yahut çörek otu isteğe bağlı süsleyebilirsiniz .
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırına atıp altı kızarana kadar pişirelim,ben küçük uzunluk yaptım siz dilediğiniz biçimlerde yapabilirsiniz.
- 1 hafta boyunca bayatlamaz şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.