Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tane yumurtanın akı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Göz kararı un
- Yumurta sarısı
- Çörek otu ve susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Margarin, sıvı yağ, yumurta akı,tuz, şeker ve sirkeyi yeterlice karıştıralım.
- Sonrasında kabartma tozunu ve unu denetimli olarak ekleyelim.
- Ele yapışmayan hamur elde edelim.
- İstediğiniz biçimi verip yumurta sarısı ve çörek otu ile susam serpelim.
- 180 derecede pişirelim. Afiyet olsun ????.