Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye
0
25

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket margarin
  • Yarım çay bardağı tozşeker
  • 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine )
  • 1 su bardağı nişasta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri için
  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bütün materyalleri uygun bir kaba alıp kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurları 7 eşit kesime bölüp beze haline getirin.
  3. İlk bezeyi ince ve yuvarlak olacak halde oklava yardımıyla açın ve 8 kesime pizza dilimi biçiminde kesip sigara böreği sarar üzere sarın.
  4. İsterseniz ay formu verin yahut uzun çubuklar halinde bırakabilirsiniz.
  5. Bütün hamurlara birebir süreci uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin benim fırınımda yaklaşık 45 dakika da pişti.
  7. İster buzluğa atın isterseniz kapalı bir kutuda koruma edip haftalarca bayatlamadan tüketebilirsiniz.Hamuru ne kadar ince açıp sararsanız o kadar çıtır olur. [*]Daha evvelce tıpkı tanımı peynirli olarak da denedim içine peynir koyup sardım kıtır poğaça tadını andırıyor denemek isteyenler peynirli de deneyebilir.
    Afiyet olsun ✨.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

858,480Konular
981,424Mesajlar
29,590Kullanıcılar
Üst Alt