Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- Yarım çay bardağı tozşeker
- 2 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine )
- 1 su bardağı nişasta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- Yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bütün materyalleri uygun bir kaba alıp kulak göğsü kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurları 7 eşit kesime bölüp beze haline getirin.
- İlk bezeyi ince ve yuvarlak olacak halde oklava yardımıyla açın ve 8 kesime pizza dilimi biçiminde kesip sigara böreği sarar üzere sarın.
- İsterseniz ay formu verin yahut uzun çubuklar halinde bırakabilirsiniz.
- Bütün hamurlara birebir süreci uygulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin benim fırınımda yaklaşık 45 dakika da pişti.
- İster buzluğa atın isterseniz kapalı bir kutuda koruma edip haftalarca bayatlamadan tüketebilirsiniz.Hamuru ne kadar ince açıp sararsanız o kadar çıtır olur. [*]Daha evvelce tıpkı tanımı peynirli olarak da denedim içine peynir koyup sardım kıtır poğaça tadını andırıyor denemek isteyenler peynirli de deneyebilir.
Afiyet olsun .
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı