teknolojiuzmani
FD Üye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram yumuşak tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 2,5-3 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı çörek otu
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm sıvı gereçleri yoğurma kabına alalım ve elimizle yoğuralım ve denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamurun üzerine susam ve çörek otu ekleyip, yoğurun. İstediğiniz biçimi verip, yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize alalım.
- Üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Kızarana kadar pişirin. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.