Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarın paket margarin(Oda ısısında yumuşamış)
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
- 2,5 su bardağı un (Un kalitesine nazaran değişir)
- Yumurta sarısı
- Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alın.
- Güzelce karıştırın azar azar unu ekleyin, yoğurma ya devam.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
- Tezgah üzerinde yuvarla üzerine biraz bastır ve hal ver.
- İsterseniz yuvarlakta yapabilirsiniz tercih sıkıntısı.
- Üzerine yumurta sarısı ve susam 170 derece üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.