bilgisayarci
FD Üye
Tuzlu Kurabiyeler Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta akı
- Susam
- Çörek otu
- Aldığı kadar un ( 2 -2.5 su bardağı un )
Tuzlu Kurabiyeler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Margarin ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Sirke,şeker, tuz, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Unu dikkatlice ekleyip güzelce yoğurun kulak göğsü kıvamında olana kadar.
- İstediğiniz hali verip yumurta akına ,susam ve çörek otuna batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsi üzerine yerleştirin.
- Üzeri ve altı hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Soğuyuncaya kadar tepside bekletiniz ki tepsiden alırken sıcak olduğu için dağılmasın afiyet olsun.