Tuzlu Kuru Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta akı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (5.5 – 6 bardak aldı)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Tuzlu Kuru Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm gereçler bir kaba alınır ve düzgünce karıştırılır.
- Sonra yavaş yavaş un eklenir ve yoğurulur.
- Ele yapışmayan orta sertlikte bir hamur elde edilir.
- Sonra çok ince olmayacak formda açılır ve kalıp ile kesilir. Elle de form verebilirsiniz.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye kuru pastalar dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirilir. Ben üzerine çörek otu ve susam da serptim.