Tuzlu Küçük Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram oda ısısında yumuşamış margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (Birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- Yarım Türk kahvesi fincanı sirke
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 4.5 su bardağından biraz fazla un
- Susam
- Çörekotu
Tuzlu Küçük Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Bir kabın içerisinde margarin, sıvı yağı, sirke, tuz, şeker, yumurta karıştırılır.
- Sonrasında azar azar un ve kabartma tozunu eklenir kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir.
- İstediğiniz üzere şekillendirip, üzerine yumurta sarısını sürüp, susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz.
- Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.