Tuzlu Küçük Kurabiyeler Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket eritilmiş margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 1 yumurta sarısı + yarım çay kaşığı pekmez
- 1 yumurta beyazı
- Kavrulmuş susam
- Beyaz susam
- Çörek otu
Tuzlu Küçük Kurabiyeler Tanımı Yapılışı
- Margarini eritip soğutun.
- Un hariç tüm materyalleri karıştırın.
- Daha sonra azar azar un ekleyin.
- Kulak göğsü kıvamında daha doğrusu elinizde yuvarladığınızda kolay form alabilir kıvamda olsun.
- Unu dikkatli ekleyin çok ağır olmasın lütfen.İçinde çörek otu ve öteki kurabiyelerden farklı olarak eritilmiş margarin olduğu için sizi şaşırtabilir.
- Boyutları size kalmış, ben misket büyüklüğünde minik minik yuvarladım. Biraz el oyaladı lakin sonucu hoş oldu tek lokmalık.
- Yuvarladığınız kurabiyelerin birazını evvel yumurta akına, sonra kavrulmuş susama bulayın.
- Birazını da yumurta akına buladıktan sonra beyaz susama bulayın.
- Kalan hamuru da tepsiye dizdikten sonra üzerlerine parmağınızla pekmezli yumurta sarısını sürüp çörek otu serpin yahut içinde aslında çörek otu var derseniz serpmeyin boş bırakın ya da beğenilen görünsün derseniz serpin????
- Isınmış 170° fırında pişirin.
- Susamlılar yanıltmasın altları kızarınca alın fırından.
- Bende 2, 5 tepsi kurabiye çıktı. İsterseniz buzluğa da kaldırabilirsiniz.