Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta (Sarısı üzeri için)
- Aldığı kadar un (3-3, 5 su bardağı)
Tuzlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
- Oda sıcaklığında bekletilmiş margarine sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
- Sonra un ve kabartma tozu hariç, öbür gereçleri ekleyip karıştırıyoruz.
- 1 bardak unu ve kabartma tozunu ekleyip, yoğuruyoruz. Yaklaşık 3, 5 bardak olacak formda ele yapışmayacak, kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz.
- Dilediğiniz üzere hal verip, üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Susam ve çörek otu karışımını serpiştirip, 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kurabiyeleri, saklama kabında ya da cam kavanozda, bayatlamadan uzun müddet saklayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun????.