Tuzlu Simit Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( bir adedinin beyazı üzerine )
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- Susam
- Yumurta akı
Tuzlu Simit Tanımı Yapılışı
- Yumuşamış olan margarin, sıvı yağ, şeker, tuz, sirke, yumurtaların bir adedinin beyazı üzeri için ayırılır ve kabımıza alınır elimizle karıştırılır.
- Üzerine kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ek ederek hamur yoğurulur.
- Hamurdan küçük modüller koparıp yuvarlanır hafif yassı hale getirilip ortasına serçe parmağımızla bastırıp delik oluşturup simit ???? biçimine getirelim evvel yumurta akına sonra susama batırıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısınmış 180 derece fırında pişirelim.