Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı tuzlu yoğurt
- 1,5 su bardağı hazır mantı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Yarım çay bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- Çok az tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı Yapılışı
- Tencereye tuzlu yoğurt ve suyumuzu ek edip karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kaynayan yoğurdun içerisine pirincimizi ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatalım.
- Daha sonra hazır mantı ve haşlanmış nohudumuzu da ek edip mantılar yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatalım.
- Küçük bir sos tavasında yağımızı kızdırıp içerisine pul biber ve nanemizi ekleyip biraz karıştırıp, hazır olan çorbamıza dökelim ve bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım.
- Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.