Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü)

Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü)
0
25

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
tuzlu-yogurtlu-manti-corbasi-sisborek-corbasi-hatay-usulu-10.jpg

Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı tuzlu yoğurt
  • 1,5 su bardağı hazır mantı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • Çok az tuz
Üzeri için;
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane

Tuzlu Yoğurtlu Mantı Çorbası (Şişbörek Çorbası) (Hatay Usulü) Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye tuzlu yoğurt ve suyumuzu ek edip karıştırarak kaynatıyoruz.
  2. Kaynayan yoğurdun içerisine pirincimizi ekleyip pirinçler pişene kadar kaynatalım.
  3. Daha sonra hazır mantı ve haşlanmış nohudumuzu da ek edip mantılar yumuşayıncaya kadar tekrar kaynatalım.
  4. Küçük bir sos tavasında yağımızı kızdırıp içerisine pul biber ve nanemizi ekleyip biraz karıştırıp, hazır olan çorbamıza dökelim ve bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım.
  5. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt